04. 06. 2013.

[cro] Dvije manikure

In Croatian only!

Hello hello,

sudjelovala sam u dva natječaja za koje je trebalo napraviti manikuru pa ću sada pokazati što sam napravila. Treba to dokumentirati, jelte. Nažalost, oba su završila pa neću ni stavljati linkove na njih, ali ću u nastavku staviti linkove na blogove na kojima su bili, pa ćirnite :)


1. za Nail Crazy

Krivo sam vam rekla... Darivanje traje još par dana pa stignete ako niste, link.
Tema natječaja je bila slobodna. Mogli smo napraviti nail art ili samo jednostavno namazati nokte. Izbor je bio na nama, a ja sam se odlučila poigrati. Natječaj nije u pravom smislu jer pobjednika bira random.org.


Napravila sam ovu žuto-crnu manikuru jer sam željela iskoristiti žuti lak kojeg sam pokazala u prošlom postu s novitetima. Koristila sam bijeli lak kao podlogu (Rapsodi Pacific 02) jer je žuti dosta rijedak, a zatim dva sloja žutog laka (Essence Season of Extremes - 03 Pimp My Bright). Ukrasila sam crnim lakom (Collistar 36 Nero) pomoću kistića i drške kista (točke). Prstenjak je namazan samo crnim lakom (dva sloja Collistar 36 Nero), a onda sam ga malo 'ispužvala' da postane reljefan. Žute nokte sam premazala i top coatom.


2. za Nic

Tema je bila baš super: video igre ili tv serije (igrana ili animirana). Bile su tri kategorije: za nokte, za lice i bez uratka. Zadnje bira random, a prva dva Nic. Mogli smo pristupiti u dvije kategorije, jedna s uratkom, a druga random. Pristupila sam samo s manikurom jer sam zakasnila na onu random :D. Rok za slanje je bio danas u podne, a random je završila još sinoć.

Odabrala sam videoigru i to jednu koja mi je jedna od najdražih i igrala sam ju zbilja puno. Radi se o Heroes of Might and Magic III igri, za koju se već gotovo može reći da je retro :D, ali ja mislim da je bezvremenska. Izgleda prilično zastarjelo, ali meni je to bolje nego ove neke današnje fensi Barem ju moj komp vrti bez problema :D

Pošto u toj igri imate nekoliko gradova s kojima igrate, odabrala sam kao inspiraciju jedan grad - Fortress. To je močvarno-magični grad, a proizvodi bića kao što su bazilisci, gorgone, serpenti, hidre...Pa sam pokušala dobiti sve to u manikuri bez pretjeranog kompliciranja. Možda izgleda jednostavno, ali mogu reći da izvedba i nije tekla tako glatko (npr. prvu turu sam morala obrisati jer nije uspjela).

Ovu manikuru sam napravila tako da sam najprije stavila dva sloja tamnozelenog laka (Rapsodi 350) i pustila da se osuši. Zatim jedan sloj šljokičastog ljubičastog laka (Flormar Supershine 14). Dok je bio vlažan, prislonila sam spužvu i odnosila komade ljubičastog laka. Kako je on topio i donju boju, reljef se pokazao i dolje. Mislim da sam time dobila barem mali dašak guštera, hmm. Problem s tim odnošnjem gornjeg sloja jest što treba pogoditi vrijeme kad treba prisloniti spužvu jer ako se previše osuši, neće ga pokupiti, a ako ga onda silujete, odnese i donji sloj. Opet ne smije biti niti previše vlažan...


Mislila sam napraviti manikuru za još jedan natječaj pa objaviti sve skupa, ali danas mi je ta manikura pošla po zlu pa objavljujem bez nje :D, a ona još može pričekati jer ima vremena. Kod Dunje u oblacima traje natječaj za ljetnu manikuru ili make up, a imate vremena do 15.06.

Toliko od mene. Budite dobro!

Broj komentara: 6:

 1. obje manikure su odlične, svaka na svoj način :) ova druga me odmah asocirala na zmajeve, zbog efekta sa spužvicom! :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :D. I mene podsjeća na guštere/gušterolike beštije, ali nisam znala da li će i druge :D
   Tvoja manikura za natječaj mi je zaista super (iako nisam gledala BB). Moram reći da mi je favorit :D.

   Izbriši
 2. Predivno, ne zna se koja je lepša :)

  OdgovoriIzbriši

Popular posts