17. 11. 2013.

[cro] OPI Can You Tapas This? - SWATCHES + REVIEW

This post is in Croatian only!

Pozdrav drage ženske :D

Napokon sam uslikala swatcheve laka, te nakon jaaako dugo vremena napokon objavljujem post tog tipa. Ovo vrijeme bome nije naklonjeno swatchofotkanju.

na dnevnom svjetlu

Ovo je moj jedini Opi lak. Kupila sam ga u bivšem Duty Free Shopu na granici Italije i Slovenije i to u pola cijene. Opi lakovi su u Trstu 15 €, zapravo mislim da su bili 15,50, a u tom slovenskom dućanu na granici 13 €, što znači da je moj bio 6,50 €. Izbor lakova im nije bio velik, a svega nekoliko ih je bilo sniženo. Naravno da sam si vrlo lako našla nijansu koja mi se sviđala :). Odabrala sam ovu boju trule višnje, koja je u normalnim uvjetima više na smeđu nego roskastu kao na slikama.


Na donjoj slici možete vidjeti kako izgleda s jednim i dva sloja laka.

na suncu i djelom u sjeni

Lak je nešto rjeđi i uglavnom prekriva već u dva sloja, osim ako je drugi sloj nešto tanji - tad je potreban još jedan. Četkica laka je prilično čudna. Kao što rekoh, ovo mi je jedini Opi lak pa ne znam kakve inače imaju četkice (jer čitam da se njihovim četkicama lako mažu nokti). Četkica ovog mojeg Opi laka je oblika slova V - prilično je rascvjetana na vrhu toliko da je na sredini šireg dijela čak i šupljikava. Kao da su neke dlačice četkice iskrivljene, one u sredini. Uz to je taj najširi dio prilično širok, dosta širi od nokta na mom malom prstu. Teoretski tom širinom ako malo pritisnem mogu u jednom potezu prekriti druge nokte, ali to s tom "rupom" na sredini četkice nije moguće jer ostavlja rupe na noktu. S tim problemčićima nokte ne mogu namazati brzo, lako i bez zaprljanja, što možete vidjeti na nekim slikama. Jednostavno ga nije lako ni očistiti kad se uvuče pod kožicu nokta.

na dnevnom svjetlu, dalje od sunca

Boja na noktima izgleda lijepo i ima solidan sjaj. Sviđa mi se kako nema nikakvih brazdi, debljih dijelova, nego je posve tanka. Oba sloja se naoko vrlo brzo suše. No, ovaj lak ima jedan veliki problem što se sušenja tiče. Čak 8-10 sati nakon lakiranja odlaskom na spavanje lak na noktima ne može preživjeti. Testirala sam ga i samo s jednim slojem i čak je i samo taj jedan sloj nakon buđenja imao sitne crtice (koje na dva sloja nisu baš tako sitne). Ne znam da li je to problem s ovom nijansom ili samo s ovim mojim sniženim lakom. Sve ostalo, osim četkice i trajnog sušenja, izgleda dobro.

na suncu

Imam love/hate odnos s ovim lakom :D te ga iz tog razloga nisam baš često nosila. Boja mi se jako sviđa jer ju ne bih ni izabrala. Stvarno lijepo stoji na noktima. Volim kad lak izgleda kao da je u jednom sloju, kad nokat izgleda jednostavno obojano, bez izgleda debelog sloja boje. To mi se ne sviđa.

Imate li koji Opi lak i jeste li se susreli s ovakvim problemima?

Broj komentara: 13:

  1. prekrasna boja laka! i nokti su ti jako lijepi :) rainbow flower

    OdgovoriIzbriši
  2. Boja je predobra imaš prekrasne nokte! Imam više komada OPI-ja i četkice su mi normalne, nemam nekih problema s njima. I nisu svi iste trajnosti...neki obavezno moraju ići s tri sloja da bi potpuno prekrili nokat i neki traju katastofa kratko, a drugi super drže. Nema pravila! Ali ja volim OPI, šta ću :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D
      Trebala sam pokušati uslikati tu četkicu, mada nisam sigurna da li bi se uopće taj defekt vidio na fotki. Iako me ovaj lak nije toliko impresionirao, ipak ima neki šarm i voljela bih si nabaviti još koji Opi. Svakako ću ih pokušati loviti na sniženjima :D

      Izbriši
  3. Aj isključi ovu provjeru za robote :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Auu, nisam imala pojma da mi je to zlo upaljeno! Sad ne pamtim jesam li to uopće isključila na ovom blogu, a pazim inače na to, pa se možda opet aktiviralo kad sam mijenjala temu. Grozno. Hvala što si rekla :D Mrzim te provjere iz dna duše :D

      Izbriši
  4. krasno izgleda, a to što kratko traje samo ti daje priliku da prošetaš koji drugi lak ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prilično je izdržljiv zapravo :D, ali se teško suši... probala sam ga koristiti i s top coatom, ali mi ga je topio. Nemam baš neki dobar tc...

      Izbriši
  5. Ic priiiiitiiiiiii!! Def mu trebaju 2 sloja. I da, imam nekoliko mini OPI lakića za koje ne mogu povjerovati da su OPI, jer jedan posebno je tako vodenast i nikakav da bih ga platila 5 kn, ni toliko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, svi valjda imaju slabe karike, samo mi nije jasno zašto ih stavljaju u prodaju uopće :D

      Izbriši
  6. prekrasan lak a bome i nokti :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  7. Ajme nokti su ti super, predivna boja :)

    OdgovoriIzbriši

Popular posts